zaterdag 21 februari 2009

Tulpenkoorts en Bloemistenverdriet

De voorjaarsvakantie is ongemerkt mijn deur voorbijgegaan. Ik had geen tijd voor de stapel boeken die wacht om gelezen te worden. Op aanraden van een vriendin heb ik uit de bibliotheek het boek Tulpenkoorts van Deborah Moggach geleend. Verder een boek van Eelco Runia, Breukvlak. De hoofdpersoon houdt tijdens een verblijf in California een weblog bij, en beschrijft daarin zijn belevenissen. Hij constateert dat een weblog niet hetzelfde is als een dagboek, maar meer een soort 'real lifesoap', zelfdramatisering. De blogger creëert een personage dat niet echt BEstaat, maar al 'bloggende' ONTstaat. Volgens één van de (lovende) recensenten heeft het boek 'filmische kwaliteiten'.
Het boeketje van de week heet 'bloemistenverdriet'. De kleine zuiderwindlelies zijn erg sterk -helaas voor de bloemist, die zijn omzet ziet verminderen.
foto's: 1) Atsje Bosma 2) Fulvio Romiti

4 opmerkingen:

 1. leeskringen - leuk. heb ik zelf nooit gedann, maar ik kan me voorstellen, dat het een gooie, andere manier is, boeken te lezen.

  het book over de blogger klinkt spannend, hoor. misschien kan ik die van jou lenen in de zomer ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het boek voor jou uit de bibliotheek lenen. Het is in het Nederlands geschreven. Of het echt spannend is weet ik nog niet, want ik heb het nog niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bibliotheek is een goede idee. ik zal eerst kijken of de uni-bibliotheek hier het misschien heeft (die is best groot) - maar dank je. misschien kun je het voor mij lenen als ik weer in nederland ben? ik heb dit semester al veel te veel te lezen - 37 boeken voor een groot duits tentamen (de belangrijkste werken in duitse literatuur)... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het boek is alleen in het Nederlands geschreven, dus ik denk niet dat ze het in Innsbruck hebben. Ik heb het zelf uit de bibliotheek geleend en als je in Nederland benr, kan ik het weer voor je lenen.

  BeantwoordenVerwijderen