woensdag 31 augustus 2011

Project Poef




In het verleden heb ik al een paar keer een groot zitkussen gemaakt van mooie stofstalen. Omdat ze teveel plaats in namen en/of niet meer in mijn interieur pasten, heb ik ze aan de kringloopwinkel gegeven. Eigenlijk wil ik niet teveel spullen meer in mijn huis, maar voor deze poef maak ik een uitzondering, ik vind hem zo leuk. Gespot bij Design*Sponge.

zaterdag 27 augustus 2011

2x Mendelssohn




Tijdens het Prinsengrachtconcert 2011 afgelopen zaterdag, speelde Ronald Brautigam het 'Venetianisches Gondellied' van Mendelssohn. Omdat ik geen opname heb gevonden van het concert, plaats ik een andere uitvoering van een aantal Lieder ohne Worte, gespeeld door Peter Nagy, en ook de 'Variationes Serieses' opus 54 gepeeld door Alfred Brendel (even op de resp. links klikken!). Prachtige pianomuziek!

vrijdag 26 augustus 2011

500 art quilts




Hoewel het een prachtig boek is, waaruit deze illustraties komen, ga ik het toch verkopen. Voor het ontwerpen van mijn eigen quilts is het beter zo weinig mogelijk werk van anderen te zien; het leidt alleen maar af van wat je zelf wil gaan uitbeelden. Het is een ander verhaal als het om techniek gaat, quiltboeken die over  een speciale techniek gaan, raadpleeg ik regelmatig.

donderdag 25 augustus 2011

Heerlijk handwerk















Voor het komende winterseizoen heb ik al een aantal werkstukken gemaakt. Op de agenda staan:

  • schalen en mandjes van textiel.
  • knuffels.
  • tassen
  • kussens
  • vloerkleden.
De meeste workshops zullen erg laagdrempelig zijn, er is niet veel handvaardigheid voor nodig. De cursussen zijn inclusief materiaal. Data, plaats en prijs volgen nog. 

Boeken en brillen








Veertien brillen bezit ik. Varierend in sterkte van -1 tot +1, in maat van klein naar groot, in kleur van licht naar donker. Sommigen zijn al 15 jaar oud, van een mist er een poot, maar ik kan ze niet goed wegdoen, ook al gebruik ik de meesten niet meer. Met een paar ervan oogst ik alleen maar spot bij mijn kinderen. Maar te lezen viel er genoeg deze zomer!

Tuin in augustus











Vandaag kon ik gelukkig weer eens in de tuin zitten. Heerlijk. Er bloeit nog steeds van alles. 

The Repurposed Library



www.pbteen.com

balie TU Delft




Wat doe je met oude boeken behalve (her)lezen? Ze zijn vaak te mooi om zomaar weg te gooien, maar niet waardevol genoeg om eeuwig te bewaren. Hierboven wat voorbeelden voor het hergebruik van je verstofte boekenkast. Kijk ook even naar de video: The Repurposed Library Lisa Occhipinti

zondag 14 augustus 2011

Osmosis




Waarschijnlijk ga ik zeer binnenkort mjn blog veranderen. Ik wil meer met thema's gaan werken, zoals kleur, vorm, materiaal en structuur. 
Via ThingsOrganizedNeatly vond ik de korte Vimeo film Osmosis  van Sophie Heath. Mooi gedaan!

maandag 8 augustus 2011

Madredeus



Ter afsluiting van een rustige, koele en fijne zondag 
muziek van Madredeus. Een filmpje van You Tube, 

zondag 7 augustus 2011

Natte tomaat


Door het natte weer gaat het slecht met mijn tomatenplanten. Hoewel ik ze opgebonden heb, zijn ze toch aangetast. Per ongeluk heb ik een heel grote volle tak gesnoeid, en die staan nu als een boeket in een vaas. Misschien wordt dit trosje binnen nog rijp, maar ik verwacht het niet. Volgend jaar geen tomaten meer.

maandag 1 augustus 2011

Clayton Merell, Lucht en Aarde









Deze afbeeldingen zijn van Clayton Merell. Ze doen me denken aan lucht en aarde, een wereldbol die plat gemaakt is. Ik weet niet of ik het in de categorie 'kunst' mag plaatsen, maar het spreekt me wel aan. Meer werk van Clayton Merell hier.

Agenda 2012







Hoewel het nog zomer 2011 en min of meer vakantie is, heb ik al meerdere afspraken voor 2012. Eigenlijk moet ik nu al een nieuwe agenda aanschaffen, maar dat is me wat te vroeg. Ik wil er altijd een met een spiraal rug en mooie plaatjes, maar 'pas' in oktober is er wat keus. Toch lijkt een kalenderjaar veel korter, als je nu al een afspraak voor een jaar later in je agenda moet zetten.
Toen ik op internet naar posters voor/over 2012 zocht, vond ik er verschillende. Afgezien van de Olympische zomerspelen in London schijnt volgend jaar ook het einde van  de wereld weer op de agenda te staan. En de herdenking van 100 jaar Titanic. We zullen zien.....