woensdag 14 oktober 2009

Ritsen, franje en kapotte remblokkenGisteren had ik zo'n dag, waarop er in strikt logische volgorde meerdere dingen misgaan. Om te beginnen had ik vergeten mijn wekker te zetten, en stond dus een kwartier later op dan normaal. In mijn haast om de trein te halen, kwam de franje van mijn sjaal in de rits van mijn tas terecht, en pas na hard trekken kreeg ik het er weer uit. Gevolg: kapotte rits. Vervolgens had de trein ruim een kwartier vertraging vanwege een kapot remblok, en de volgende trein was al zó vol, dat een groot aantal mensen -waaronder ik- er niet meer in mochten. En natuurlijk miste ik daardoor ook een paar bussen, zodat ik uiteindelijk een uur later dan gewoonlijk aan het werk was.
Zo'n op-één-stapeling van pech roept bij mij het beeld op van een kapotte ritssluiting: ik denk dat de vergelijking voor zichzelf spreekt. Maar gelukkig kun je ook met kapotte ritssluitingen heel mooie dingen doen.
afb. Zipper armband en zipperspeld van Kate Cusack

2 opmerkingen:

  1. verveelend, zeg! ik hoop dat vandaag beter wordt! ik ben gisteren 10 euro kwijt geraakt :(
    maar die rits dingen (voraal het eerste armband) zijn fantastisch! ik hou heel erg van ritsen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Los primeros son fractales. Como no entiendo el idioma no entiendo la explicación. Pero está bellímos.Felicitaciones a la naturaleza de los fractales, y a la persona que los ha puesto aquí.

    BeantwoordenVerwijderen