maandag 30 januari 2012

Prutsen met ritsen en plastic






Tassen maken wordt steeds leuker. Ik heb de basisprincipes nu goed onder de knie, en kan lekker gaan experimenteren met allerlei materialen. Tas 1 heb ik gemaakt van een doos vol oude ritsen die ik ooit via Marktplaats heb gekocht. Omdat ze te lang waren om te gebruiken heb ik ze met een tangetje verkort, de ene helft van een stopper voorzien en de andere helft van enkele tandjes aan het uiteinde ontdaan. Aan de ritstring zitten kralen van een (uitverkoop)ketting die ik vanwege de mooie kralen gesloopt heb. Bij het opnaaien heb ik nog wel twee naalden gebroken, omdat sommige uiteinden toch te dicht bij de rand zaten.
Tas 2 is genaakt van plastic shopping bags, voornamelijk van winkels uit Groningen. Ik heb het plastic eerst gesmolten, de losse stukken aan elkaar genaaid en er daarna uit mijn hoofd een tas van genaaid. In de hengsels zit plastic buis. Tas 1 is praktischer dan tas 2, maar tas 2 ga ik vanwege zijn vrolijke uitstraling ook zeker gebruiken. .

Tas 2 is verkocht, de ritsentas is nog te koop.

donderdag 19 januari 2012

Poem by Mary Oliver






What can I say that I have not said before?
So I'll say it again.
The leaf has a song in it.
Stone is the face of patience.
Inside the river there is an unfinished story
and you are somewhere in it
and it will never end until all ends.

Take your busy heart to the art museum and the
chamber of commerce
but take it also to the forest.
The song you heard singing in the leaf when you
were a child
is singing still.
I am of years lived, so far, seventy-four,
and the leaf is singing still.


Sam Kweskin


















De foto's zijn van Sam Kweskin. 

woensdag 18 januari 2012

Quilten in 2012








De laatste tijd heb ik mijn weblog amper bijgehouden. Het dagelijkse leven slokt me op een prettige manier op, ten koste van de schone kunsten. De economische recessie heeft ook invloed op mijn quiltactiviteiten: ik was van plan mee te doen aan de OEQC, maar had geen geld voor de inschrijving. Quilten is een dure hobby. Stof en inspiratie heb ik gelukkig genoeg en het blijft erg fijn om te doen, ook zonder publiek.
Mijn Janome Horizon is echt een grote verbetering voor het echte quiltwerk. Door de grote ruimte onder de arm kan ik nu veel grotere werkstukken op de machine 'pitten'. Al is hij niet zo zwaar als de Bernina, ik vind hem technische minstens even goed, zo niet beter.
De laatste tijd doe ik eigenlijk steeds meer met de hand: toch erg prettig als je je werk overal mee heen kunt slepen.

zondag 1 januari 2012

Picasso en de kunst van het weglaten










Knap om met slechts een paar lijnen zo treffend een dier te schilderen. Deze tekeningen van Picasso spreken mij meer aan dat al het (kubistische) werk waarom hij zo beroemd is. Ook mooi vind ik zijn quote: 'Others have seen what is and asked WHY? I've seen what could be and asked WHY NOT?'
Dit wordt mijn motto voor het nieuwe jaar.......

Alle afbeeldingen vond ik hier: www.squidoo.com

Tomeloze tijd











Weer een nieuw kalenderjaar. Het lijkt alsof een door klokken gedirigeerde tijd ons een ordelijk en systematisch leven kan bezorgen. Maar tijd valt niet in stukjes te vangen; hoe vaak lopen je plannen niet in het honderd door onverwachte gebeurtenissen. Misschien wat te vaak geciteerd, maar wel goed getypeerd is het volgende Afrikaanse gezegde: 'In Zwitserland hebben ze het uurwerk uitgevonden, maar wij hebben de tijd'. Zelf merk ik steeds vaker dat ik er van houdt de dingen langzaam en op mijn gemak te doen.
De lezers van dit blog wens ik in ieder geval een lang en voorspoedig 2012 met veel tijd voor culturele,  creatieve en culinaire genoegens!

afb. 1 klok Wiggle afb.2 kalender Camilla Engman afb.3 klok Mozia van Giovanni Levanti afb.4 via Styleitchic.blogspot afb. 5 CookieClock.