woensdag 25 november 2009

Sterallures



De laatste weken ben ik allerlei onafgemaakte quiltprojecten aan het voltooien. De top van deze quilt had ik al een jaar geleden af, maar het moest nog gevoerd en gequilt worden. Omdat ik te weinig goede tussenvoering in huis had en graag experimenteer, heb ik een goedkope quilt van Ikea uit elkaar gehaald en die voor de vulling van mijn sterrenquilt gebruikt. Dat was ééns, maar nooit weer. Het gleed alle kanten uit, en met de hand quilten was helemaal niet te doen. Uiteindelijk is het met de naaimachine en een gewone rechte steek toch gelukt.

maandag 23 november 2009

Hout op wielen


Ik wou dat je net zo makkelijk van interieur kon wisselen als van kleding. Dan zou ik deze tafel nú aanschaffen.
Ontwerp: Michael Vermillion

zondag 22 november 2009

www.flowercouncil.org

Amaryllisbol

In mijn kamer staat een amaryllisbol, die ik een paar zondagen geleden heb gepoot. Ik vraag me echter af, of er ooit wel zo'n statige lange bloem uit zal groeien, want ik weet niet zeker of ik hem niet per ongeluk op de kop in de grond heb gezet. Afwachten maar; óf een nieuwe kopen als er niets gebeurt.
afb. Mondriaan/Soho Art

zaterdag 21 november 2009

Ikea-en-ik quilt





Om mijn grijze novemberstemming te verdrijven, heb ik kort geleden deze driehoekjes quilt gemaakt. Hij/zij is geïnspireerd op een soortgelijke quilt die ik bij Ikea zag. Het is beslist niet mijn mooiste, maar het maken ervan gaf me veel plezier.
Ik heb enkel gebruik gemaakt van restjes stof; een paar ervan zijn al dertig jaar oud. Zo'n soort quilt had ik vroeger graag willen maken, maar toen had ik nog niet genoeg stof (en vaardigheid) in huis.
Maten quilt: 170x200 cm.

donderdag 19 november 2009

Honderd....

...waxinelichtjes gekocht met een brandduur van zes uur per stuk.

maandag 16 november 2009

Piano stairs - TheFunTheory.com - Rolighetsteorin.se

Hoe krijg je mensen in beweging? Volkswagen laat dat zien met dit 'speelse' experiment in Stockholm. Daar zit muziek in....
Via modern design talk

zondag 15 november 2009

Middagconcert en nachtelijk bezoek




Woensdagmiddag 11 november hoorde ik op radio 4 in het programma Middagconcert een aantal werken voor viool en orgel. De organiste was Magdalena Hasiberger en de violiste Maria Ehmer (foto). Ze speelden resp. Ouverture nr.6 voor viool en orgel van Joseph Rheinberger en de Devil's Trill Sonata van Tartini. Meestal wordt het laatste werk door clavecimbel begeleid, maar juist de combinatie met orgel vind ik mooi.
De Devil's Trill Sonata zou ontstaan na een droom van Tartini, waarin hij deze muziek ingegeven kreeg door de duivel. De volgende morgen probeerde hij het zo goed mogelijk op papier te zetten, maar elke keer als hij het hoorde, werd hij bedroefd, omdat het bij lange na niet zo mooi klonk als wat hij in zijn droom gehoord had.
Het is natuurlijk een klassiek gegeven: kennis en inspiratie door de duivel. We zullen het er maar op houden dat het duivels moeilijk is om de vioolpartij te spelen, maar hemels mooi klinkt.
Voor wie het ook wil horen is hier de link. Rheinberger begint na ongeveer 31:00 en Tartini na 41:00 minuten.

donderdag 5 november 2009

'Boer zoekt vrouw' zoekt naar woorden



Kortgeleden kreeg ik een boek van Paulien Cornelisse cadeau. Ik heb het met veel plezier gelezen. In een een column van 8 oktober voor NRC Next schrijft ze naar aanleiding van het programma 'Boer zoekt vrouw', (dat een rijke inspiratiebron is voor haar observaties), een column getiteld 'Ik ben niet boos'.
Volgens haar denken veel mensen dat woorden uitspreken voldoende is, en staan er niet bij stil dat er een overeenstemmende gezichtsuitdrukking en lichaamshouding nodig zijn om de toehoorder werkelijk te overtuigen. Taal wordt erg vaak gebruikt om minder fraaie of ongewenste gevoelens te verhullen. 'Het gaat niet om wat een personage zegt, het gaat om wat hij niet zegt....'

Koop het boek of lees haar stukjes!
Ben benieuwd naar de 'eindfinale' (om met Daphne Dekkers te spreken).
www.pauliencornelisse.nl

dinsdag 3 november 2009

Merkwaardige meubels.

Mooi, dat contrast tussen zwevend glas en loodzware keien. Overigens zijn de 'rotsblokken' van de tafel niet van steen maar van karton. De monumentale stoel is wel gemaakt van bakstenen. Op www.contemporist.com is nog meer fraais te vinden op het gebied van architectuur, meubels, verlichting en woninginrichting.
tafel: Domingos Tótora stoel: Weinerchaise Andy Martin Associates

maandag 2 november 2009

Florence Broadhurst 1899-1977

Florence Broadhurst
Met enige spijt heb ik gisteren het boek over het leven van de
kunstzinnige en mysterieuze Florence Broadhurst verkocht.
Voordat ik het op de post deed, heb ik eerst nog
een
aantal bladzijden gefotografeerd.