maandag 27 juli 2009

My home is my castle.

Zondagavond zag ik tijdens het programma 'Zomergasten' een fragment van Visconti's film Ludwig (Ludwig II van Beieren 1845-1886). Er is een fragment waarin zijn nicht Elisabeth van Oostenrijk, (Romy Schneider) die hem in zijn droompaleis komt opzoeken, de spiegelzaal binnentreedt en in lachen uitbarst. Daarmee doorbreekt ze de beklemming die er hangt in dat overdadige, nutteloze bouwwerk. Ludwig II zit gevangen in zijn dromen en met zijn kasteel schermt hij zich af van de werkelijke taak die hij als koning heeft.
Voor nog meer Europese kastelen, klik hier.

zaterdag 25 juli 2009

Flash/Slash Tree

Zaterdag

Paperbag? Paper back!





Nee, dit zijn geen schrijffouten, maar een omschrijving van het polstasje dat ik heb gemaakt van de bladzijden van een oude reisgids van Italië. Ik heb het gedaan volgens de techniek van de in America zo populaire Candy Wrapper Bags. Overigens past er makkelijk een paperback in. Voor meer van dit soort recycling tassen zie www.ecoist.com
tas en foto Klary

donderdag 23 juli 2009

Slapeloze uurtjes


Vannacht een paar slapeloze uren gehad vanwege gepieker. En toen ik eindelijk sliep, droomde ik allerberoerdst. Tegen zorgen is geen kruid gewassen en ook het lekkerste bed verwekt dan geen zoete slaap. Maar gelukkig hadden de telefoontjes met de bron van mijn stress uiteindelijk een goed resultaat. Zodat ik me voor straks alvast verheug op een ongestoorde nachtrust.....
foto 'Moroccan Interiors'.

maandag 20 juli 2009

Poster gevonden in de trein

Tussen kunst en flits



Quilts en foto's


Foto's maken van een quilt is een kunst apart. Je moet eerst een tunnel aan de achterkant maken om de quilt aan de muur te hangen. Die muur moet bij voorkeur op het noorden liggen, om een goede belichting te krijgen. Daarna volgt het probleem van de belichting zelf: omdat een quilt vaak zoveel verschillende en/of intense kleuren heeft, krijg je 'm vaak niet helemaal waarheidsgetrouw op de foto. Daarom zul je op mijn blog niet veel foto's van quilts te zien krijgen.
foto: detail 'Roman Floor'.

zondag 19 juli 2009

Zomerregen en verwelkte bloemen


Die Lust zum wandern



Mijn recente vakantie naar Italië heeft mijn reislust aangewakkerd. Ik heb mijn verplichte leeslijst tijdelijk aan de kant gelegd en verlustig me nu aan reisboeken en -tijdschriften. 'Godenslaap' van Erwin Mortier heeft het afgelegd tegen 'Loïs onderweg' en in plaats van een woon- of modeglossy spel ik 'Reizen Magazine'. En 'Alle wegen naar Rome' van Jan Blokker ligt/liggen ook nog op me te wachten. Misschien dat ik er begin augustus nog even de sporen inzet.
foto's Klary

maandag 13 juli 2009

Eindelijk!


Heb er lang naar uitgekeken, maar nu ligt-ie dan eindelijk in de winkel: Sensitive Skin II. Ik benijd degenen die het nog niet kennen, en dus ook nog seizoen I tegoed hebben.
Hier een episode uit seizoen I deel 1/1, 1/2 en 1/3

zondag 12 juli 2009

Monteverdi en Monteverdi??


Als ik aan Claudio Monteverdi denk, denk ik vooral aan madrigalen, aan plechtige, ernstige muziek. Maar Monteverdi kan ook vrolijk zijn, 'Beatus Vir' en zelfs uitgelaten in 'Ohime chí'o cado', in een jazz uitvoering. Of dat nu helemaal de bedoeling is?....maar ik vind dat wel wat heeft.

Stefano Landi - "La Passacaglia della Vita" - L'Arpeggiata, Marco Beasley

Bijna vier eeuwen oud: 'Morire Bisogna' van Stefano Landi. De mens ontkomt niet aan het sterven. Denk daaraan terwijl je leeft. Want als je dat níet doet, leef je niet ten volle....
*Voor een mooie vertaling klik hier.

Nadine Rossello


Op zondagmorgen luister ik graag naar het programma 'De Sandwich op radio 2. Veel onbekende muziek, af en toe gedichten. Vanmorgen hoorde ik dit liedje van Nadine Rossello, een Corsicaanse zangeres. Ne'n tarra, ne'n celu. Het betekent zoiets als 'noch op de aarde, noch in de hemel'.

Ne'n tarra ne'n celu

Ne'n tarra ne'n celu
Sensupassu un avara?
E case so qui a cura
Ricorda da sbelu
E'sbagliu d'eternita
Ne'n tarra ne'n celu
Lu mio tempu si sta

Aghju vistu l'infernu
D'una mamma s u spicca
E'u surrisu di darnu chi a vulia allacia
Una ghjurnata tetra
Di quelle chi ponu turna
Ne in tarra ne in celu
U mo pientu ci va

Ne in tarra ne in celu
So cote a lampa
Aghju l'anima chi cotra
Forse da l'altra sarra
Quella ch'omu n'un sa
Palisatu sicretu....
Corcia felicita

PS: ik laat de vertaling achterwege omdat ik steeds 'foutmeldingen van Blogger krijg.

zaterdag 11 juli 2009

Kinderboeken


Een kinderboek schrijven of illustreren is moeilijker dan een boek voor volwassenen schrijven. Kinderen zijn kritische lezers en als het boek ze niet boeit, wordt het genadeloos terzijde gelegd. Toch moet een schrijver/ illustrator nooit de vergissing maken zich teveel in de belevingswereld van het kind te willen verplaatsen; hij/zij moet daarentegen pogen op een prikkelende wijze de mysteries van de volwassen wereld te 'onthullen'. Hierboven een paar illustraties uit bekroonde kinderboeken die ook veel volwassen vast mooi zullen vinden.
afb. 1 'De eend, de dood en de tulp' Wolf Erlbruch
afb. 2: 'Wat niemand had verwacht' Marit Tornqvist.

dinsdag 7 juli 2009

Diary of a Times Square Thief




Gisteravond zag ik op BOS de documentaire Diary of a Times Square Thief. Het is de zoektocht van Klaas Bense naar de onbekende schrijver van een op Ebay gekocht dagboek. Ik ben ervoor opgebleven, want het was een boeiend, enigszins rauw tijdsbeeld van gewone mensen die elkaars leven kruisen in het Times Square Hotel in New York. De herhaling is op zondag 12 juli op Ned.2 van 12.00-13.00 uur. De DVD is ook te koop bij BOS, de Boedhistische Omroep Nederland.

zondag 5 juli 2009

Bandra Worli Sea Link




bron Nederlands dagblad.

Pleegzuster Bloedwijn



De rode bessenstruik zit nog steeds vol trosjes bessen en ik ben dagelijks bezig met het plukken en verwerken van de ongewoon rijke oogst. Af en toe probeer ik mijn groente-schuwe zoon te verleiden tot het nuttigen van dit zo gezonde fruit. Vandaag lukte dat met mijn recept van Rode Bessen Smoothie. Ik voelde me net Pleegzuster Bloedwijn tijdens het serveren van deze frisse fruitdrank.

Teenslippers en blogica



Vandaag bedacht ik dat ik later misschien mijn eigen blog zou teruglezen en dan zou gaan speuren naar 'dagboek'achtige informatie. Dit weblog is niet bedoeld als journaal van dagelijkse en/of privé gebeurtenissen, maar als een persoonlijk verslag van mijn rondreis in de wereld van stijl, design en vormgeving. Maar omdat ik vandaag voor het eerst de veilingstand van mijn camera heb gebruikt, maak ik een uitzondering en show ik mijn Aldi teenslippers en mijn retro zonnebril. Natuurlijk wel tegen een stijlvolle achtergrond.

Scarlatti door Scott Ross: een Schot in de Roos


Mooie zondagmiddagmuziek: Scarlatti gespeeld door Scott Ross klik hier.

zaterdag 4 juli 2009

Uitverkoop



Vanmiddag heb ik in de uitverkoop een paar schoenen gescoord. Er schijnt een fout in het model te zitten, waardoor ze zo goedkoop waren. Het stoort me niet. Ik heb weleens een onpaar gekocht in de uitverkoop. Leve de onvolmaaktheid....

Firekites AUTUMN STORY - chalk animation

Video animatie, gezien bij Dear Ada

vrijdag 3 juli 2009

Great Pacific Garbage Patch




Columbus ontdekte America, Captain Charles Moore ontdekte de Garbage Pacific. Op plekken waar meerdere zeestromingen samenkomen in een soort cirkelbeweging ('gyres' met een diameter van soms 1000 mijl) trof hij grote hoeveelheden plastic afval aan. Deze ontdekking veranderde zijn leven. Zijn ervaringen en die van veel anderen beschrijft Jesse Goossens in haar pas verschenen boek 'Plastic Soep'. Het is een boek dat niet alleen stil blijft staan bij de problematiek maar ook met oplossingen komt. Voor wie geen interesse heeft in het boek: op Goossens website staat ook veel lezenswaardig.